Kedi

Singapura Kedisinin En Temel Özellikleri ve Sağlık Durumu [Karakter Tablosu]

İlk olarak 1970’li yıllarda ortaya çıkan Singapura cinsi kediler, Burmese kedileri ile benzerlik göstermektedir. Uzun süre bu benzerlik konusu tartışılsa da daha sonrasında yapılan araştırmalar sonucunda farklı ırklardan oldukları belirlenmiş ve Singapura kedisi, birçok kuruluş tarafından farklı bir ırka sahip olan kedi türü olarak kabul edilmiştir.

Konuşmayı çok seven bu kediler, sahibiyle miyavlayarak sohbet etmeye çalışmayı çok severler ve aynı zamanda kendisiyle de konuşulmasından çok hoşlanırlar. Bu kedilere tam bir kucak kedisi denebilir çünkü kucakta olmayı çok severler. Bu kediler, günümüzde en çok beslenen ve popüler olan kedi ırklarından biridir.

Singapura Kedisinin En Temel Özellikleri

🐾 Singapura kedisi hakkında en dikkat çeken özellik, bu kedilerin dünyanın en küçük kedi ırkları arasında yer alıyor olmasıdır.

🐾 Küçük boyutlu olmaları nedeniyle oldukça sevimli bir görünüme sahiplerdir.

🐾 Ciddi bakışlara sahip olan bu kediler, aslında oldukça sevecen, sıcakkanlı ve dost canlısı bir yapıya sahiplerdir. Bu nedenle kendini çok kolay bir şekilde sevdirmekte pek fazla zorluk çekmezler.

🐾 Küçük boyuta sahip bir kedi ırkı olan Singapura kedisinin görünüşü gibi sesi de aynı oranda naziktir. Bu kediler, nazik ses tonlarını kullanarak miyavlamaktan ve sohbet etmekten çok hoşlanan bir kedi cinsidir.

🐾 Bu kedilerin en sevdiği şeylerden biri de sahibiyle miyavlayarak sohbet etmeye çalışmaktır ve aynı şekilde kendisiyle de konuşulmasından çok fazla hoşlanırlar.

🐾 Singapura cinsi kedilerin en dikkat çeken özelliklerinden biri de zıplamayı ve yüksek yerlere tırmanmayı seviyor olmasıdır. Bu kedilerin evinizin yüksek yerlerine tırmandığını görürseniz çok fazla şaşırmamalısınız.

🐾 Singapura kedisinin sahibiyle iletişimi harika olduğu gibi aynı zamanda yabancılarla olan iletişimi de çok iyidir. Evinize ilk defa gelen misafirlere bile mesafeli davranmaz ve ortama kolaylıkla uyum sağlar.

🐾 Tam bir kucak kedisidir diyebileceğimiz bu kediler, kucakta olmaktan oldukça fazla hoşlanırlar.

🐾 Kısa bir tüy yapısına sahip olan bu kedilerin sert hava koşullarına karşı hassas olduğunu söylemeliyiz. Bu nedenle soğuk havalarda kedinizin yatağınıza tırmanıp yanınıza uzandığını görmeniz çok olası bir durumdur.

🐾 Yabancılarla iyi anlaştığı gibi çocuklarla da arası çok iyi olan Sigapura kedisi, kendisine herhangi bir zarar verilmediği sürece kolay kolay saldırgan tavırlar göstermemektedir.

Singapura Kedisinin Karakter Tablosu

Çocuklarla arası:  🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟
Zeka seviyesi: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 
Hareketlilik seviyesi: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟
Oyunculuk seviyesi: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 
Eğitilebilirlik seviyesi: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 

Singapura Kedisinin Kökeni ve Tarihi

Singapura Kedisinin Kökeni ve Tarihi

Dünyanın bilinen en küçük kedi ırkları arasında yer alan Sinagapura cinsi kediler, ilk olarak 1970’li yıllar içerisinde ortaya çıkmıştır. Singapur’da Tommy ve Hal Meadows adındaki kişiler tarafından keşfedilen bu kediler, ilk ortaya çıktıkları zamandan itibaren çok fazla kişi tarafından sahiplenilmiş ve daha sonra popülaritesini çok hızlı bir şekilde arttırmayı başarmışlardır. Sinapura kedisi hakkında 2000 yılında yapılan araştırmalardan elde edilen verilere göre Burmese cinsi kediler ile Singapura cinsi kedilerin benzerlikler gösterdikleri keşfedilmiştir. Bu nedenle Burmese kedileri ile farklı bir ırka sahip olup olmadığı uzun süre tartışma konusu olmuştur fakat daha sonra tüm kuruluşlar tarafından bu kediler farklı bir ırk olarak tanınmıştır. Singapur’un sokak kedisi olarak bilinen Singapura, aynı zamanda Singapur’un ulusal maskotu olarak da görülmektedir.

Singapura Kedisinin Kişilik Özellikleri

Singapura Kedisinin Kişilik Özellikleri

Singapura cinsi kediler, ciddi görünümünün aksine oldukça sevecen ve sıcakkanlı bir yapıya sahiplerdir. Sahibine çok bağlı olan ve miyavlayarak konuşmayı seven bu kedilerin en sevdiği şeylerden biri de sahibiyle konuşmaya çalışmaktır. Aynı zamanda kendisiyle de konuşulmasını çok seven Singapura kedisi, yeni ortamlara ve yabancı insanlara kolaylıkla adapte olabilme özelliğine sahiptir. Kendisine zarar verilmediği sürece agresif davranışlar pek fazla göstermeyen bu kedilerin çocuklarla da arası oldukça iyidir.

Singapura Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Tüy Rengi : Kahve, Fildişi Beyazı
Kürk Yapısı : Kısa
Gövde yapısı : Küçük
Kuyruk yapısı : Uzun
Ortalama yaşam süresi : 11 – 15 yıl arası yaşar

Singapura Kedisinin Bakımı

Singapura cinsi kedilerin en çok tercih edilme nedenleri arasında neredeyse hiç tüy dökmüyor olması vardır. Kısa bir tüy yapısına sahip olan bu kediler, tüy dökmeme özelliğine sahip oldukları için hipoalerjenik kediler arasında yer almaktadır.


1- Singapura Kedisi Tüy Bakımı

Kısa bir tüy yapısına sahip olan Singapura cinsi kedilerin tüy bakımı da oldukça kolaydır ve sahibi için çok fazla uğraş gerektirmez. Bu kedilerin tüylerini haftada bir taramanız yeterli olacaktır. Fakat bu tarama işlemini düzenli olarak yapmalı ve aksatmamalısınız.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem


2- Singapura Kedisinin Tırnak Bakımı

Singapura cinsi kedilerin tırnaklarına düzenli olarak bakım uygulanmalı ve uzadıkça kesilmelidir. Aksi bir durumda tırnak içerisinde biriken kirler nedeniyle Singapura kedisinin hastalanması söz konusu olabilir.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Kedi Bakımı: Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Singapura Kedisinin Çocuklar ve Diğer Hayvanlarla İletişimi

Singapura Kedisinin Çocuklar ve Diğer Hayvanlarla İletişimi

Singapura cinsi kedilerin çocuklarla ve diğer hayvanlarla olan iletişimi oldukça iyidir. Uyumlu ve sevecen bir yapıya sahip olan bu kediler, evinizde herhangi bir pet ya da farklı bir kedi besliyorsanız, Singapura kedisini sahiplenmeniz çok daha iyi olacaktır. Çünkü yeni girdiği ortamlara ve yabancılara kolaylıkla alışabilen bu kediler, farklı petlerle ve çocuklarla da kolaylıkla anlaşabilir ve uyum içerisinde yaşayabilirler. Bu nedenle çocuklu aileler için ve evinde farklı bir hayvan besleyen aileler için Singapura kedisi oldukça iyi bir tercih olacaktır. Normal şartlarda sakin bir yapıya sahip olan ve kolay kolay agresif davranışlar göstermeyen bu kediler, kendisine zarar verilmediği sürece sakin bir yapıya sahip olacaktır ve çok fazla agresif tutumlar içerisine girmeyecektir. Oldukça sevecen ve uyumlu bu patili dostunuzla uzun yıllar harika bir uyum içerisinde yaşayabilirsiniz.

Singapura Kedisi Beslenme

Singapura cinsi kediler, temiz bir kedi ırkına sahip oldukları için mama yedikleri kap ve su içtikleri kabın her zaman temiz olması gerekmektedir. Kediniz yemek yemeyi ya da su içmeyi reddediyorsa bunun nedeni beslenme kabının yeterince temiz olmaması olabilir. Bu koşulda beslenme kabını temizleyerek kedinizin yemek yemesini ve su içmesini sağlayabilirsiniz.

Singapura cinsi kediler için mama tercihi yaparken kedinizin sağlık durumuna dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Öncelikle bir veteriner hekim kontrolünde sağlık durumunu öğrendikten sonra uygun bir mama seçimi yaparak bir beslenme düzeni oluşturmalısınız. Genellikle bu kedilerin metabolizmasında çok fazla sorun görülmez ve bu nedenle de protein ağırlıklı bir mama seçimi yapabilirsiniz. Fakat yine de öncelikle veterinerinize başvurmanız gerektiğini belirtelim.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Singapura Kedisinin Sağlık Durumu

Singapura cinsi kediler ne kadar sağlıklı bir kedi olarak biliniyor olsa da onların da yatkınlık gösterdiği birtakım kalıtsal hastalıklar vardır. Bu kedilerin sağlıklı bir yaşam sürmesi adına uygun kaliteli mamalara, uyku ve beslenme düzenine ihtiyaçları vardır. İyi bir bakım uygulanan Singapura kedilerinin ortalama 11 – 15 yıl arası bir yaşam süresine sahip olduğu görülmektedir. Bu kedilerde en sık karşılaşılan ve en yatkın olduğu hastalıklardan bazıları şunlardır;

  1. Progresif retinal atrofi,
  2. Piruvat kinaz eksikliği,
  3. Birman hipokalemi.

İlginizi Çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedi Kusmasının 10 Nedeni

Singapura Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Singapura Kedisi Ne Yer?

Singapura cinsi kediler, zengin besin içeriğine sahip kaliteli mamalarla beslenmelidir.

Singapura Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Bu kedilerin ortalama yaşam süresi 11 yıl ve 15 yıl arası değişiklik gösterebilir.

Singapura Kedisi Çok Tüy Döker mi?

Kısa bir tüy yapısına sahip olan Singapura kedisi çok fazla tüy dökmeyen bir cinstir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup