Genel

Hayvanlara karşı ön yargılı olanlara birkaç nasihat

Hayvanlar, hemen hemen herkes tarafından sevilirler, ancak bazıları var ki ne yazık önyargılarını kıramadıkları için veya hayvanlardan korktukları için hayvan sever olamayabiliyorlar. Ben de bu yazımızda hayvanlara karşı önyargılı olanlara birkaç nasihat vermek istedik. Umarım faydalı olur.

Hayvanları anlayabilmek veya en azından anlamaya çalışmak, hayvanlara karşı beslenen ön yargının kırılması için iyi bir yöntemdir. Mesela hayvanların da bir can taşıdığını ve duygularının olduğunu bilerek hareket etmek bu konuda yardımcı olabilir.

Onları anlayın

Onları anlayın

Hayvanlar, doğaları gereği saldırgan veya çok sakin olabilirler ama insanlar gibi iki duyguyu yaşadıklarını bilmek gerek. Öfkelenmek ve sakinleşmek sadece insanlara mahsus değildir. Hayvanlar da yaşadıkları olaylar karşısında farklı refleks gösterebilirler, yani onları anlamaya çalıştığınızda kesinlikle hayvanların sevilecek varlıklar olduklarını, aslında zararsız varlıklar olduklarını daha iyi anlayabilirsiniz.

Önyargıları kırın

Önyargıları kırın

Bazı insanlar için hayvanlar kesinlikle uzak durulması gereken tehlikeli varlıklardır. Bir kediyi bile gözünde o kadar büyütür ki psikolojisinin altında yatan kedi birden büyük bir aslana dönüşebilir. Bir hayvan sever olarak kişinin bu tutumunun yanlış olduğunu kendisine göstermek ve bunu kabullendirmek büyük ölçüde tabuları yıkmak adına iyi gelebilir.

Neden hayvanları severiz?

Hayvanları neden severiz

İnsanlar, hayvanlara karşı önyargılı olabilirler. Bu durum küçüklükten kalma bir şey olabildiği gibi sonradan beslenen bir nefret duygusu da olabilir. Aslında hayvanların sevilmesi için pek çok neden vardır. Mesela yük hayvanları olmazsa köyde yaşayanlar ne yapar, bekçi köpekleri olmazsa çiftlik sahipleri ne yapar veya samimi bir dostluk ararken minik köpeğin patilerini uzatması olmazsa ne olur? Tüm bunlar aslında hayvanları sevmek için geçerli nedenlerdir.

Hayvanlarla yüzleşmek

Hayvanlarla yüzleşin

Yukarıda da belirttiğimiz gibi insanların algısında yatan en büyük hayvan fobisi “onlar birer canavardır” algısıdır. Bu algıyı yıkabilmek için yapılması gereken en etkili şey, korkulan hayvan ile yüzleşmektir. Mesela evcil köpek besleyen bir arkadaşınızın yanına gidebilir veya sokakta kedilere yaklaşabilirsiniz. Bunu yaptığınızda hayvanlara karşı ne kadar önyargılı davrandığınızı daha iyi anlamış olacaksınız.

 

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup