Kedi

Ankara Kedisi: Bakım Önerileri ve En Dikkat Çeken 10 Özelliği

Haçlı Seferleri’nin olduğu dönemde Avrupalı denizciler tarafından keşfedilen Ankara kedisi, oldukça baskın bir karakter yapısına sahiptir. Bu kedilerin en dikkat çeken özelliklerinden biri, farklı göz rengine sahip olmalarıdır. Bunun yanı sıra Ankara kedilerinin birçoğunda sağırlık söz konusudur. Sağır olan Ankara kedileri ise en çok Türkiye’de bulunmaktadır. Çok oyuncu ve sahibine karşı yüksek bağlılık duygusuna sahip bir kedi cinsidir.

Ankara Kedisinin En Belirgin Özellikleri

  1. Ankara kedisinin en dikkat çeken özelliklerinden biri göz rengidir. Bu kedileri gözlerindeki renk farklılığından hemen ayırt edebilirsiniz.
  2. Oldukça oyuncu bir yapıya sahip olan bu kedi cinsi, sahibine yaptığı sevimliliklerle kendini kısa sürede sevdirmeyi en iyi şekilde başarabilen kedilerdendir.
  3. Sahibine aşırı bağlı olan bu kediler, sahipleriyle vakit geçirmeyi ve oyun oynamayı çok fazla severler.
  4. Ankara kedisini diğer ırklardan ayıran en dikkat çeken özelliklerinden biri de sahibine karşı gösterdiği bağlılıktır. Hatta sahibine alıştığında her dakika onunla olmak ve yanından hiçbir zaman ayrılmak istemez.
  5. Tüm kediler biraz meraklıdır fakat Ankara kedileri bu konuda biraz daha ileri seviyede bir merak duygusuna sahiptir.
  6. Bu kedi türü, yüksek merakının yanı sıra aynı zamanda çok yüksek bir zekaya sahiplerdir. Bu nedenle kedi sahiplerinin vereceği eğitimi çok çabuk kavrar ve uygulayabilirler. Verilen eğitimin ardından evinizdeki eşyaları bile kullanabildiğini görmek sizi şaşırtmasın.
  7. Oldukça sevimli olan bu kedilerin en nefret ettiği ve alışamadığı şey birçok kedi cinsinde olduğu gibi su. Sudan nefret eden Ankara kedisine bu konuda herhangi bir eğitim vermeye kalkışmak hata olur çünkü bu kediler suya hiçbir zaman alışamazlar.
  8. Ankara kedisi dendiğinde ilk akla gelen ilginç özellik ise bu kedi türünün birçoğunun sağır olmasıdır. Duyma işlevini yitiren Ankara kedileri en çok Türkiye’de görülmektedir.
  9. Ankara kedileri birçok kedi türünün aksine daha baskın bir karakter yapısına sahiptir.
  10. Diğer petlerle çok iyi anlaşamasa da sahibine karşı tam aksi bir davranış sergiler ve önemli derecede bağlılık duygusuna sahiptir.

Ankara Kedisinin Karakter Tablosu

Çocuklarla Arası: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 
Zeka: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 🌟 
Hareketlilik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 
Bakım ihtiyacı: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 
Oyunculuk: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 
Eğitilebilirlik: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

Ankara Kedisinin Kökeni ve Tarihi

Ankara Kedisinin Kökeni ve Tarihi

Ankara kedisi, Haçlı Seferleri’nin yapıldığı dönemde ortaya çıkan bir türdür. Avrupalı denizciler tarafından fark edilen Ankara Kedisi, 17.yy’nın sonlarında Avrupa’da yayılmaya ve popülaritesini arttırmaya başlamıştır. Bu kediler o kadar güzel, zarif ve naif bir görünüme sahiptir ki, yeni keşfedildiği dönemlerden itibaren tüm Avrupa’da çok fazla ilgi görmüştür. Daha sonra Fransa saraylarına kadar giren ve birçok ressam tarafından resmedilen Ankara kedisi, günümüzde de en popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır. Bu türün büyük bir kısmı sağırdır ve en çok Türkiye’de görülmektedir.

İlginizi Çekebilir: Kızgınlık Dönemindeki Kedileri Sakinleştirmek İçin 4 Etkili Yöntem

Ankara Kedisi Kişilik ve Karakter Özellikleri

Ankara Kedisi Kişilik ve Karakter Özellikleri

Ankara kedisi, baskın bir kişilik özelliğine sahip olması nedeniyle diğer hayvanlarla çok kolay bir şekilde anlaşamayabilir. Bu kedilerin en belirgin karakter özelliklerinden biri, aşırı bağlılık duygusuna sahip olmalarıdır. Sahibine alışmayı başardıktan sonra ona sonsuz bağlılık duyar ve bir an bile yanından ayrılmak istemez. Oldukça meraklı bir yapıya sahip olan Ankara kedisi, aynı zamanda da çok zeki bir hayvandır. Hatta öyle ki, zamanla evinizdeki eşyaları bile kullanmaya başlarsa şaşırmayın! İlk keşfedildiği dönemden itibaren oldukça fazla sevilen Ankara kedisi, bir zamanlar popülaritesini kaybetmeye başlamış olsa bile günümüzde en popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır.

Ankara Kedisi Fiziksel Özellikleri

Karakteri: Meraklı, oyuncu, sahibine bağlı
Tüy Yapısı: Beyaz ve uzun
Kulak Yapısı: Uzun ve geniş
Gövde: Kıvrak, zayıf ve kaslı
Kuyruk: Uzun ve yoğun tüy
Kilo: 2 – 4 kg arası değişmekte

Ankara Kedisinin Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güzel, zarif ve naif bir görünüme sahip olan Ankara kedisinin bakımına oldukça özen gösterilmelidir. Güçlü bir yapıya sahip olmaları nedeniyle çok fazla sağlık sorunu görülmüyor olsa da iyi bir bakım uygulanmadığında çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir.


1- Ankara Kedisi Kulak Bakımı

Ankara kedilerinde yoğun bir şekilde sağırlık gibi kulakla ilgili sorunlar görülmektedir. Bu nedenle bakımında en çok dikkat etmeniz gereken yer kulaklarıdır. Bu kedilerin kulaklarını sürekli olarak temiz tutmalı ve temizlerken kulak çubuğu değil, kulaklarına zarar vermeyecek kadar yumuşak ve nemli bir bez yardımıyla silmelisiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır? [Detaylı Anlatım✅]


2- Ankara Kedisi Tüy Bakımı

Ankara kedileri, uzun ve yoğun bir tüy yapısına sahip olsalar da birçok kedinin aksine yoğun bir şekilde tüy bakımına ihtiyaç duymamaktadır. Haftada 2 kez tüy bakımı yapmanız Ankara kedisi için yeterli olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem


3- Ankara Kedisi Göz Bakımı

Ankara kedisinin bakımında en çok dikkat edilmesi gereken yerlerden biri de göz bakımıdır. Bu kedilerin gözleri olası enfeksiyon oluşumunu önlemek adına düzenli olarak temizlenmelidir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerde Göz Temizliği Nasıl Yapılır? Göz Nasıl Korunur?


Ankara Kedisi Beslenmesi

Ankara kedilerinin özel bir beslenme düzenine ihtiyacı yoktur ve diğer kedi cinslerinde olduğu gibi beslenmelerinde herhangi bir olumsuzluk görülmez. Fakat yine de mama seçimi yaparken merdiven altı üretim olmamasına ve kaliteli mama olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra mama seçimi yaparken kedinin yaşına, kilosuna ve türüne göre seçim yapmanız çok daha faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Ankara Kedisi Sağlık Durumu

Ankara Kedisi Sağlık Durumu

Ankara kedileri, sağlıklı ve güçlü bir yapıya sahip olmaları nedeniyle birçok kedi türünün aksine çok sık sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmazlar. Uzun ve yoğun bir kürk yapısına sahip olan bu kediler, soğuk ve sıcak hava etkisiyle oluşabilecek hastalıklara karşı da bu kürk yapısı sayesinde güçlü bir direnç gösterebilir.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşaması İçin 18 Öneri

Ankara Kedisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Ankara Kedileri Sağır mı?

Ankara kedilerinin büyük bir kısmı sağırdır.

Ankara Kedisi Neden Tüy Döker?

Ankara kedisi, özellikle de tüy dökme mevsiminde yoğun bir şekilde tüy döker. Uzun ve yoğun tüy yapısına sahip olan bu kediler, eski tüylerini döker ve hızlıca yenileri çıkar.

Ankara Kedisi Nasıl Yazılır?

Ankara kedisi özel bir isim olmasına rağmen kedi bir cins ismi olduğu için Ankara kedisi şeklinde yazılır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup