Köpek

Saint Bernard Hakkında Bilinmesi Gerekenler (Kişiliği, Bakımı, Özellikleri)

İsviçre Alp dağlarında 100 yıldan daha fazla bir geçmişe sahip olan Saint Bernard, son derece güçlü bir yapıya sahiptir. Her açıdan dikkat çeken özelliğe sahip olmasının yanı sıra “Beethoven” adlı filmle ün kazanmıştır

👀 Saint Bernard Cinsinin Fiziksel Özellikleri

Saint Bernard Köpek Cinsine Genel Bakış

1-Saint Bernard köpeklerin tüyleri genelde kısadır.

2- Tüyleri düz veya hafif dalgalıdır ayrıca köpeğin tüyleri parlak, yumuşak ve sıktır.

3-  Bu köpekler orta seviyede tüy döken köpek sınıfına girer.

4- Saint Bernard köpeği beyaz, kızıl, siyah, ten rengi gibi renk tonuna sahiptir.

5-  Bu cins köpeklerin ağırlıkları erkeklerde 50 kg ile 81 kg, dişilerinde ise 50 kg ile 81 kg şeklindedir.

6- Boyları erkeklerde 69 cm civarında iken dişilerde ise 63 cm civarındadır.

7- Görünüşlerinde en dikkat çeken kısmı baş tarafıdır. Çünkü baş kısmı vücutlarına göre çok büyüktür ve ağırlığı fazladır.

👀 Saint Bernard Cinsi Karakter Özellikleri

Saint Bernard Cinsi Özellikleri

Saint Bernard köpeği uysal, nazik, sabırlı, arkadaş canlısı ve sevgi doludur. Sahibine karşı itaatkardır. Çok fazla salya akıtır.
Bekçi köpeği, av köpeği, iz sürücü köpeği gibi görevler için eğitilir. Bu ırk erken yaştan itibaren sosyalleştirilmesi gerekir. Koku alma duyusu diğer ırklara nazaran daha fazla gelişmiştir bu nedenle arama kurtarma köpeği olarak da tercih edilir.
Hızlı şekilde hareket etmeyi sevmez. Üzerinde baskı kurulmasını sevmez. Eğitim aldığı zaman sosyal bir yaşantıya ayak uydurur.
Çocuklu aileler için uyumludur. Bahçeli evlerde ya da çiftliklerde bakılabilir. Sevdiklerini mutlu etmek ister.

Saint Bernard Cinsine Genel Bir Bakış 

🐶 Sevgi Düzeyi: Yüksek
🐶 Dostluk: Yüksek
🐶 Çocuklarla arasındaki uyum: Yüksek
🐶 Hayvanlarla arasındaki uyum: Yüksek
🐶 Egzersiz İhtiyaçları: Orta
🐶 Enerji seviyesi: Orta
🐶 Eğitilebilirlik: Düşük
🐶 Zekâ Seviyesi: Yüksek

👀 Saint Bernard Köpek Bakımı

Saint Bernard Köpek Bakımı

Genel olarak bakıldığında büyük bir köpek cinsidir ve sevecen, neşeli tavırlarıyla tüm dikkatleri üzerine çeker. Büyük görünümlerinin altında, sakin ve uyumlu, sevecen bir dost yatar. Bu özelliklerinin yanı sıra köpeklerin bakımı da bir o kadar önemlidir.

🔻 Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Kısa tüy yapısına sahip olduğu için haftalık olarak köpek tarağıyla fırçalanması yeterlidir. Ölü tüylerden kolayca arınması için nemli bir bezle silmeniz yeterli olur. Bunun yanı sıra az bakım isteyen bir köpek ırkıdır. Eğer köpeğinize saatlerce bakım yapmak istemiyorsanız Saint Bernard köpeği tam size göre diyebilirim.

İlginizi Çekebilir: 5 Adımda Köpek Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? [✅DETAYLI ANLATIM]

🔻 Pati ve Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Saint Bernard köpeğinin aylık olarak tırnakları kesilmesi gerekir. Bu zemine doğru bir şekilde basması açısından önemlidir. Aksi halde zemine her bastığında tırnakları aşınır ve batık gibi sorunlara yol açabilir.

İlginizi Çekebilir:Köpek Tırnak ve Pati Bakımı Nasıl Yapılır [🐾Köpek Tırnak Bakımı Önerileri]

🔻 Saint Bernard Köpeği Nasıl Yıkanır?

Bu ırk köpekler, devamlı olarak tüy döker ve bu durum özellikle bahar aylarında artış gösterir. Çok fazla yıkanma ihtiyaç duymasalar da tüylerinin sağlıklı görünmesi için köpeğinize uygun bir şampuanla yıkanması tavsiye edilir.

İlginizi Çekebilir:Köpek Yıkama Rehberi: Köpek Nasıl Yıkanır, Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

🔻 Saint Bernard Köpeği Ne Yer?

Saint Bernard köpeği çok fazla hareket etmeyi sevmediği için kilo almaya yatkındır. Bu nedenle kilo alma riskine karşı günde iki öğün yemesi yeterli olacaktır. Beslenme programları, ne kadar beslenmesi gerektiği, köpek maması türleri ve obezitenin önüne geçebilmek adına veteriner hekimden yardım alabilirsiniz.

👀 Saint Bernard Köpeği Olumlu ve Olumsuz Özellikleri

♣️Olumlu Özellikleri  🔻Olumsuz Özellikleri
♣️Sevecen ve sadıktır. 🔻Gereğinden fazla salya akıtır.
♣️Sahibini memnun etmeye her zaman heveslidir. 🔻Diğer ırklara nazaran ömrü kısadır.
♣️İyi bir aile köpeği potansiyeline sahiptir. 🔻Dışarıya çıkartıldığında uyumsuz tavırlar içerisine girme ihtimaline karşı çok fazla dikkat edilmesi gerekir.

 

👀 Saint Bernard Köpeği Yaygın Sağlık Sorunları

Saint Bernard Köpeği Yaygın Sağlık Sorunları

Saint Bernard köpeğinin yaşam süreleri diğer köpek türlerine göre daha kısadır. Bu nedenle köpeğinizin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için bakımına oldukça dikkat etmelisiniz. Ayrıca hastalıklara karşı doğru şekilde beslenmesi ve bakımın düzenli yapılması gerekir. Bunun dışında da, daha sağlıklı bir bünyeye sahip olması için düzenli egzersizlerini de yaptırmanızda fayda var.

  1. Wobbler sendromu, kalp rahatsızlıkları, deri problemleri, dirsek-kalça displazisi, ektropion, entropion, distichiasis, mide dönmesi, osteosarcom vb. gibi çeşitli hastalıklara genetik olaralk yatkınlıkları vardır.
  2. Obeziteye eğilimli oldukları için bu durum bazı hastalıkları tetikleyebilir.
  3. Göz enfeksiyonuna karşı da oldukça dikkatli olunması gerekir.

🔻 Saint Bernard Köpek Eğitimi

Saint Bernard köpek eğitimi konusunda son derece başarılıdır. Özellikle itaat eğitimlerinde gösterdiği ilgi kolay öğrenmesini sağlar. Ancak her köpek ırkı gibi profesyonel köpek eğitmenleri ile çalışması gerekir. Eğer köpeğinizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini ön görebilirseniz, eğitim sırasında işiniz daha kolay olur.

🔻 Saint Bernard Köpek İtaat Eğitimi

Tüm köpekler gibi bu ırk içinde itaat eğitiminin önemi büyüktür. Bu eğitim sayesinde sahiplerin köpeklerinden,  istediği beklentiyi tam anlamıyla karşılayabilecek bir hale gelir. Otur, kalk, bekle, gel, yat gibi komutları öğrenerek sosyal hayata daha kolay alışır ve güvende olur.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde İleri İtaat Eğitimi Nedir, Neleri Kapsar, Nasıl Verilir?

🔻 Saint Bernard Köpeği İleri İtaat Eğitimi

Sevimli dostunuzla iletişiminizin daha kuvvetli olması için ya da daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için alması gereken bir eğitimdir.  Bu eğitimlerin alınmaması durumunda köpeğiniz saldırgan ve huzursuz davranışlar sergiler ve sosyal hayatın da farklı problemler yaşamasına neden olabilir.

İleri itaat eğitimi, temel itaat eğitimi aldıktan sonra uygulanması gereken bir eğitim türüdür. Bu eğitimde köpeğinize tasmasız bir şekilde öğrendiği komutları uygular. Eğitim sürecini tamamladıktan sonra köpeğiniz de istemediği davranışların önüne geçerek hakimiyetinizi artırmış olursunuz.

İlginizi Çekebilir:Köpeklerde İleri İtaat Eğitimi Nedir, Neleri Kapsar, Nasıl Verilir?

🔻 Saint Bernard Köpeği Sosyalleştirme Eğitimi

Saint Bernard ırkına mensup olan bir köpek, sosyal yaşantıya kolay ayak uydurabildikleri için erken dönemde sosyalleştirilme eğitimi alması gerekir. Bu sayede  daha sağlıklı , mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürür. Genel olarak sosyalleştirme eğitimi yaklaşık 1 ay sürer ve bu eğitimi aldıktan sonra çevresine karşı uysal tepkiler vermeyi öğrenir.

İlginizi Çekebilir:10 Adımda Köpek Sosyalleştirme Eğitimi [🐶ÖNERİLER]

👀 Tarihi ve Kökeni

Tarihi ve Kökeni

Saint Bernard, İsviçre kökenlidir ve bu köpek cinsinin köklü bir tarihi vardır. Uzmanlar tarafından edinilen bilgilere göre,  İspanya ve İsviçre arasındaki bölgede; Menthon adına sahip kişi tarafından MS 980 tarihinde üretilen bir cins olduğudur. Bu cins Danua ve Pirene cinsi dağ köpeğinin çiftleşmesiyle ortaya çıkan bir ırk olduğu yönünde söylemler vardır. Sağlam bir koku alma yetisi olduğu için geçmişte çoban köpeği olarak eğitilmiştir.

Saint Bernard Köpeği Hakkında Sık Sorulan Sorular

Saint Bernard İyi Bir Aile Köpeği mi?

Neşeli ve sevecen tavırlarıyla iyi bir aile köpeğidir.

Saint Bernard Kucaklaşmayı Sever mi?

Saint Bernard sevdiklerine karşı temas kurmayı sever.

Saint Bernard Eğitmek Zor mu?

Saint Bernard ırkına mensup köpeklerin eğitimi oldukça kolaydır.

Saint Bernard Kısaca Mizacı nedir?

Saint Bernard köpeği, uysal,neşeli ve sevecen bir mizaca sahiptir.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup