Kedi

Kısırlaştırılmış Kedilere Özel Üretilen En İyi 5 Kedi Maması

Kedilerin beslenmesi için mama seçimi oldukça önemlidir. Çünkü, kedinin sağlık durumuna, yaşına, fiziksel durumuna, cinsine göre farklılık gösterebilir. Örneğin; obezite sorunu yaşayan kediler için kedi maması seçimi, normal ve sağlıklı kedilerinkinden farklı olmalıdır. Bu durum gibi, kısırlaştırılmış kedilerin mama seçimi de farklı olmalıdır.

Kedilerin kısırlaştırılması sonucunda, hormonal dengelerinde değişim gerçekleşir. Bu değişim kedinin tüm hayatını etkileyecektir. Bunların en başında kedinin günlük olarak hareketliliği azalması ve daha az enerji harcaması gelir. Bu yüzden kısırlaştırılmış kedilere verilecek olan mama normal kedilerin mamasından farklı olmalıdır.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması Nasıl Seçilir?

Kedilerin kısırlaştırılmasının ardından beslenme düzeninin değiştirilmesi gerekir. Bunun için üretilmiş olan kısır kedi mamaları bulunmaktadır, ancak her kısır kedi maması, her kedi için uygun değildir. Özellikle kısır kediler için kaliteli bir mama tercihi yapılmalıdır. Kısır kedi mamaları üretilirken bazı durumlar göz önünde bulundurulur. Bu mamaları tercih ederken içeriğindeki bileşenlere dikkat edilmelidir. aksi halde kedinin sağlığı olumsuz yönde etkilenebilir.

İlginizi Çekebilir: Omega-3 Bakımından En Zengin Mamalar: En İyi 5 Balıklı Kedi Maması

Kısır Kedi Mamalarının İçinde Neler Var?

Bilindiği gibi kedi mamaları alınırken protein, yağ, vitamin ve mineral oranlarına ve çeşitlerine dikkat etmek gerekir. Kısır kediler için de aynı şey geçerlidir, ancak bu oranlar diğerlerine göre farklılık göstermektedir.

  1. Protein: Normalde kedilerin tükettikleri mamaların protein bakımından zengin olması istenir. Özellikle de yavru ve hamile kediler için protein oranı mümkün olduğunca yüksek olmalıdır, ancak kısır kediler için bunun tam tersi geçerlidir. Kısır kedi mamalarının protein oranları diğer mamalara oranla daha azdır.
  2. Yağ: Kısırlaştırılmış kedilerin günlük hareket miktarı azaldığı için daha az enerji tüketirler. Bunun sonucunda kedilerde kilo alımı görülebilir. Bu yüzden kısır kedi mamalarının yağ oranı daha az olmalıdır. Bu oran en fazla %10 civarında olabilir.
  3. Mineraller: Kısır kedilerde yanlış beslenme sonucunda, böbrek ve idrar yolu hastalıkları ortaya çıkabilir. Bunu engellemek için mamanın içeriğinde bulunan fosfor, magnezyum ve kalsiyum oranı dengede tutulmalıdır. Bu minerallerin fazla alınması kedinin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle de magnezyum tüketimine dikkat edilmelidir.
  4. Taurin: Kedi mamaların en önemli bileşenlerinden bir tanesi olan taurin, bir aminoasittir. Taurin, kedilerde kalp, diş ve göz hastalıklarına karşı koruma sağlar. Köpekler bu aminoasiti doğal olarak üretebilir, ancak kedilerde böyle bir durum bulunmamaktadır. Bu yüzden kedilerin taurin ihtiyacının karşılanması için beslenmesi çok önemlidir. Kısırlaştırılmış kedi maması alırken içeriğinde taurin bulunması gerekir.

İlginizi Çekebilir: Yaşlı Kedilerde Beslenme: En İyi 5 Yaşlı Kedi Maması

Kısırlaştırılmış Kedi Mamalarının Diğer Mamalardan Farkı

  1. Bu mamaların içeriğindeki A, E ve C vitamini değerleri yüksektir.
  2. Eklem sağlığını destekler.
  3. Aleovera gibi antioksidanlar içerir.
  4. İçerisinde gluten bulunmaz.
  5. Balık yağı içerir.
  6. İçeriğinde yer alan tahıl miktarı alerjik etki yaratmaz.
  7. Yapay koruyucu maddesi bulunmaz.
  8. Hayvansal gıdanın yanı sıra bitkisel besinler de içermektedir.

İlginizi Çekebilir: Konserve Kedi Maması

Kısırlaştırılmış Kedi Mamasının İçerisindeki Et Türü

Kısırlaştırılmış kedi mamaları üretilirken deniz canlıları, kümes hayvanları, sığır eti, kuzu eti, tavşan gibi çeşitli hayvanların eti sayılabilir, ancak etin kaynağının belli olması gerekir. Çünkü, bazı kedi markaları mamanın içeriğine hastalıklı, ölmüş hayvanların etlerini karıştırabiliyor. Bunun yanı sıra toynak, ibik, gaga gibi ürünler de yer alabiliyor. Bu yüzden seçilen mama markasının güvenilir ve sağlıklı olmasına önem verilmelidir.

Güvenilir olmayan bir kedi maması üreticisinin içindekiler kısmında et ve et ürünleri gibi ifade bulunuyorsa şüpheci yaklaşılmalıdır. Et ürünleri kelimesinin ucu açıktır ve mamanın içeriğinde sağlıksız maddeler bulunabilir.

İlginizi Çekebilir: Kedi Maması Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kısırlaştırılmış Kedi Maması ve Kedi Alerjileri

Kısırlaştırılmış Kedi Maması ve Kedi Alerjileri

Kediniz kısırlaştığı için, diğer sağlık sorunları devam etmiyor gibi bir düşünceye kapılmak yanlış olur. Bu yüzden kısırlaştırılmış kedi maması seçerken diğer sağlık problemleri de göz önünde bulundurulmalıdır.

Kedilerde sık görülen durumlardan bir tanesi de alerjik reaksiyonlardır. Besinlerden kaynaklı alerjiler; mısır, buğday, soya, kurutulmuş arpa, mısır gluteni gibi ürünlerden oluşabilir. Eğer kedinizin mamadan kaynaklı olarak alerji yaşadığını düşünüyorsanız bu ürünleri içeren mamaları tercih etmemenizi tavsiye ederiz.

İlginizi Çekebilir: Kedi Beslenmenin En Pratik Yöntemi: En İyi Otomatik 5 Mama ve Su Kabı

Kısırlaştırılmış Kedilerde Böbrek ve İdrar Yolu Hastalıkları

Kısırlaştırılımış kedilerde ortaya çıkabilecek sorunlardan bir tanesi böbrek ve idrar yolu hastalıklarıdır. Genellikle erkek kedilerde görülen bu durumu engellemek için kedinin beslenmesine dikkat etmek gerekir. Bunun için, kısırlaştırılmış kedi maması kullanmak gerekir.

Kısırlaştırılmış kedi mamalarının yağ ve tahıl oranı daha düşük olduğundan dolayı böbrek hastalıkları riski en aza indirilir. Bunun yanı sıra bu noktada önemle belirtilmesi gereken noktalardan bir tanesi proteinin düzenli ve yeteri seviyede verilmesidir. Fazla protein alımından kaçınılması gerekir.

İlginizi Çekebilir: Kedi Aşı Takvimi [🔥 Kedi Sağlığı İçin Zorunlu Aşı Listesi 2020 🔥 ]

Kısırlaştırılmış Kediler İçin En İyi 5 Kedi Maması


1- N&D Balkabaklı Bıldırcın ve Narlı Kısırlaştırılmış Tahılsız Kedi Maması 

N&D markasının hazırlamış olduğu bu mama kısırlaştırılmış kediler için iyi seçeneklerden bir tanesidir. Herhangi bir hastalığı veya sağlık sorunu bulunmayan kısır kedilere uygundur. Sindirilmesi kolay olan bu mama, anti diyabetik özelliğe sahiptir. Bu sayede diyabet görülen kediler için oldukça uygundur.

İçerisinde bıldırcın eti olan bu mama kas kütlesinin korunmasını sağlar. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar. Bunun yanı sıra kedinizin severek tüketeceği bir mamadır.

N&D kısırlaştırılmış kedi maması satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


2- Hills Young Sterilised Ton Balıklı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 

Kısırlaştırılmış kediler için özel üretilmiş bir mamadır. En iyi mama markalarından bir tanesi olan Hills markasının üretmiş olduğu bu mama kedinizin yaşam boyu sağlıklı kalmasını sağlayacaktır. İçerisindeki bileşenler sayesinde kedilerin böbrek fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasını sağlar.

Bu mamanın içeriğinde kısırlaştırılmış kedileri için uygun protein oranı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kedilerin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri barındırmaktadır. Bu kedi maması kedilerin sağlığını destekleyecektir.

Hills kısırlaştırılmış kedi maması satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


3- Profine Düşük Tahıllı Sterilised Tavuklu Kısır Kedi Maması

Profine markasının kısırlaştırılmış kediler için üretmiş olduğu bir mama çeşididir. Ana besin maddesi tavuk olan bu mama kısırlaştırılmış, ancak günlük hareket kapasitesinden bir şey kaybetmemiş olan enerjik kediler için oldukça uygundur.

İçeriğinde bulunan protein oranı kısırlaştırılmış kediler için biraz daha fazladır, bu yüzden daha çok enerjik kediler için tercih edilmelidir. Bunun haricinde, diğer bileşenler kısırlaştırılmış kediler için oldukça uygundur.

Profine kısırlaştırılmış kedi maması satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


4- Lavital Sterilised Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kısırlaştırma sonrasında hormon dengesinde değişme meydana gelen kediler için uygun bir mama türüdür. Aynı zamanda kısırlaştırma operasyonu sonrasında oluşabilecek böbrek hastalıklarına karşı etkili bir mamadır. 1 yaş üzeri olan kısırlaştırılmış kediler için tercih edilebilecek bir mama türüdür.

Bu mama kediler için sindirilebilirliği yüksektir. Aynı zamanda içerisinde kediler için gerekli olan vitamin ve mineraller yer almaktadır. Ana maddesi ise deniz ürünlerinden oluşmaktadır.

LaVital kısırlaştırılmış kedi maması satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


5- Pro Plan Sterilised Hindili Kedi Maması

Ülkemizin en çok tercih edilen kaliteli mama markalarından bir tanesi olan Pro Plan’ın kısırlaştırılmış kediler için hazırlamış olduğu bir mama türüdür. İçeriğinde yer alan Omega 3 sayesinde kedilerin beyin fonksiyonlarının gelişimini sağlar.

Bu kedi mamasının içeriği kısırlaştırılmış kediler için oldukça iyi bir orana sahiptir. Aynı zamanda kedilerde görülme ihtimali yüksek olan böbrek hastalıklarına karşı da koruyucudur. Bunun yanı sıra hindi eti içeriği sayesinde sağlıklı ve besleyicidir.

Pro Plan kısırlaştırılmış kedi maması satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Kedi Mamaları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedi maması seçerken içeriğinde kedinizin ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin yer alması gerektiğine dikkat etmelisiniz.

Kedi Maması Ne Kadar Verilmeli?

Kedi mamasını kedinizin yaşına ve kilosuna bakarak vermeniz çok daha faydalı olacaktır.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup