Köpek

Bulldog Cinsi Köpekler Özellikleri ve Hakkında Bilinmesi Gereken 8 Önemli Detay

Bulldog köpekleri ortalama 8 ile 10 yıl arası yaşayan İngiltere kökenli bir köpek türüdür ve ortaya çıktığı dönemlerde dövüştürülmek için kanlı sporlarda kullanıldı. Apartman yaşamına kolay adapte olabilen bu köpekler, evcilleştirildiğinde ebeveynler için ideal bir korumacı ve harika bir arkadaş olabilme potansiyeline sahiptirler.

Bulldog Köpeğinin Özellikleri

Bulldog Köpek Cinsinin Özellikleri

Çevresine karşı sıcakkanlı ve sevgi dolu olan Bulldog köpekleri, güçlü bir hassas köpek türlerinden biridir. Sert hava koşullarına karşı hassas oldukları için, hava koşullarına uygun ortamlarda bulundurulmalıdır. Bunun yanı sıra hareket etmeyi sevmeyen sevimli dostlarınıza, egzersiz yaptırarak kilolarını korumalarına ve ihtiyaç duyduğu hareketliliği ona sağlarsınız.

Yükseklik: Dişi: 31–40 cm, Erkek: 31–40 cm Soğuğa Dayanıklılığı: Yüksek
Ağırlık: Erkek: 54 kg, Dişi: 50 kg Kökeni: İngiltere
Yaşam Süresi: 8 ile 70 yıl Kilo Alma Eğilimi: Yüksek
Egzersiz İhtiyaçları: Yüksek Eğitebilmesi: Orta Düzey
Zekâ Düzeyi: Yüksek Renkler: Beyaz, Kırmızı ve Beyaz, Kahverengi,
Tüy Dökme Miktarı: Orta Oyun Oynama Potansiyeli: Yüksek
En İyi Anlaştıkları Canlılar: Çocuklar ve Sahipleri Mizaç: Sevecen, Başına Buyruk, Dost Canlısı

Bulldog Köpeğine Nasıl Eğitim Verilir?

Eğitim

İlginizi Çekebilir: Adım Adım Köpek Temel İtaat Eğitimi Nasıl Verilir? [🐕‍🦺DETAYLI ANLATIM]

Pulldog köpekleri inatçı ve dik başlı oldukları için eğitimi zaman alır. Eğitim sırasında köpeğinizin yanında olmak ve dediğiniz şeyleri yaptığında ödüllerndirerek köpeğinizin şevkini arttırabilirsiniz. Daha sonra dur, kalk, otur, gel, aşağı gibi temel komutlar öğretilmelidir. Yapıları gereği bbuldog köpeklerinin kısa dikkat süreleri vardır ve bu nedenle eğitim seanslar 5 ile 10 dakikadan uzun sürmemelidir. Eğitim sırasında pozitif ve sabırlı olursanız köpeğiniz eğitime daha istekli olur.

İlginizi Çekebilir: 10 Adımda Köpek Sosyalleştirme Eğitimi [🐶ÖNERİLER]

Bir seferde yalnızca bir komut öğretmelisiniz. Aynı anda birden fazla komut öğretmek köpeğinizin kafasının karışmasına neden olur. Bunun yerine her seferinde tek bir komut üzerinden gidin ve köpeğiniz o komuta alışana kadar diğerine geçmeyin. İlk olarak eğitimine aşağıda bahsedeceğim aşamalarla başlanmalıdır:

  1. Otur, kal ve topuk gibi temel komutlarla başlayın.
  2. Bulldoglar yemek yemeği çok severler. Bulldog’unuza ‘bırak’ ve ‘bırak’ komutlarını öğretin . Bu komutlar ona yiyeceği bırakmasını öğretir.
  3. Bulldog’unuzu itaat eğitiminde video çekin daha sonra izletin. Böylece temel komutları öğrenebilir ve fiziksel ve zihinsel olarak gelişmesini sağlar.

Bulldog Köpeğinin Karakter Özellikleri

Kişiliği

Bulldog köpekleri çevresine, diğer hayvanlara hatta ve hatta yabancılara karşı sevecen bir tutum sergiler. Yapıları gereği hassas ve düşük dayanıklılığa sahip oldukları için koruyucu bir yapıya sahip değildir. Sonbahar mevsimi tam bu sevimli dostlarımıza göredir. Çünkü yaz aylarında kolayca terler ve nefes almakta zorlanırlar, kışları ise kolayca üşür.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Hakkında 32 Bilinmeyen Komik Gerçek

Genel olarak yüksek sesle nefes alıp veren bir yapıya sahip olan Bulldog köpekleri horlama ve hırlama eğilimindedir ve çok fazla salya akıtır. Ortalama bir köpek ne kadar tüy dökerse onlarda o kadar döker. Kendi güvende hissetmediği zaman agresifleşip aksi tavırlar içerisine girebilir. Bu noktada sahiplerinin güven duygusunu hissettirmesi gerekir.

Bulldog Köpeğinin Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Fiziksel Özellikleri

İngiliz Bulldogları, öngörülü, güvenilir ve çocuklarla çok iyi anlaşabilen bir özelliklere sahiptirler. Bulldogların kafası büyük ve küre biçiminde olduğu gibi aynı zamanda ağzı da son derece kısadır. Burunları ise siyah ve hafif yukarı doğru kalkıktır. Fakat omuzlarının geniş olması ve oldukça kaslı olmaları, onları güvenilir bir koruyucu haline getiriyor. Çok sevimli olan bu köpek türü, başlangıçta dövüş için kullanılma özelliklerini günümüze kadar korudular ve artık çok iyi bir bekçi köpeği olma özelliği sergiler.

Bulldog Köpekleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bulldog Köpekleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1- Bulldog köpekleri 12 farklı cinsi ve özellikleri bulunmaktadır.

-Alapaha Mavi Kanlı bulldog -Buldoque Campeiro İngiliz bulldog
-Amerikan bulldog -Ca de Bou -Fransız Bulldog
-Avustralyalı bulldog -Catahoula bulldog -Fransız Bulldog
-Şaka Bulldogge -Dorset Olde Tyme bulldog -Olde English Bulldogge

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Kıskançlık: Neden Kıskanırlar, Belirtileri Nelerdir?

2- Diğer köpeklere nazaran bulldog köpek cinleri yapıları itibariyle büyük bir kafaya sahiplerdir. Bu nedenle genellikle sezaryen ile doğarlar. Normal doüum yapmak hayatlarını tehlikeye atar.

3- Bulldog cinsi, diğer köpek ırklarından daha fazla maskot olarak kullanılmıştır.

4- İlk köpek statüsü verilen tek köpek Oh Boy adlı bulldog köpeğidir. 1921-1923 yılları ABD’nin 29. başkanı Warren G. Harding, bir İngiliz bulldog köpeği olan Oh Boy’u Beyaz Saray’a getirdi.

5- Ağır bir gövdeye sahip olmasına rağmen, Bulldog köpekler, saatte 25 km hıza ulaşabilir ve 2 metreye kadar dikey olarak yukarıya zıplayabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta bu sevimli köpekleri sudan uzak tutulmalıdır, çünkü iyi bir yüzücü değildir ve kolayca boğulabilir.

6- Bulldog köpekleri iyi bir gözlemcidir.

7- Terapi köpeği olarak kullanılır.

8- Bulldog köpekleri tek seferde 4 ile 5 yavru köpek doğurabilir.

Bulldog Bakımı Hakkında Önemli Bilgiler 

Bakımı

Günümüzde popüler bir üne sahip olan Bulldog köpekleri, çocuklu aileler için en çok tercih edilen köpek türleri arasındadır. Görünüşleri itibariyle kısa tüylere sahiptir ve yumuşak bir köpek tarağı ile düzenli olarak tüylerinin fırçalanması gerekir. Ayrıca bu sevimli hayvanların tüyleri çok yumuşak olduklarından, genellikle tımar edilmekten hoşlanırlar.

İlginizi Çekebilir: Köpek Diş Bakımı Nasıl Yapılır, Diş Bakımının Önemi Nedir? [✅UZMAN ÖNERİLERİ]

Bulldog köpeklerini en az haftada iki kez banyo yaptırılması gerekir. Kullanılan şampuanın köpekler için olduğundan emin olun. Aksi halde cildini tahriş olmasına neden olabilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin göz bölgesini birkaç haftada bir temiz ve ıslak bir bezle temizlemeye özen göstermelisiniz. Bunun dışında uzman bir veteriner hekime götürmek köpeğiniz için en sağlıklı kararlar biridir.

İlginizi Çekebilir: 5 Adımda Köpek Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? [✅DETAYLI ANLATIM]

Bulldog Cinsinin Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları 

Sağlık Sorunları

Bulldog köpeklerin, solunum sorunları nedeniyle en çok solunum yolu yetmezliği nedeniyle ölümüne maruz kalır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken şey sıcak mevsimlerde ve günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınmalısınız.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde İshal Nedenleri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir? [⭐ÖNERİLER]

Bir diğer sağlık sorunları arasında, kalça displazisi, cilt kanseri, kulak enfesiyonu, kalp rahatsızlıkları ve kanser gibi hastalıklarla karşılaşabilirsiniz. Bu tarz durumların önüne geçmek için köpeğinizi düzenli olarak veteriner bir hekime götürmeniz gerekir.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Neden Kusar, Kusmaya Ne İyi Gelir, Nasıl Önlenir?

Bulldog Beslenme Önerileri 

Bulldog Köpekleri Beslenme

Bulldog köpekleri hareket etmeyi sevmedikleri için kilo almaya meyilli ve hassa mide yapısına sahip oldukları için gıda alerjilerine ve şişkinlik gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle doğru ev sağlıklı beslenilmesi oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Yaşlı Köpekler Ne Yer? En İyi 10 Yaşlı Köpek Maması [✅ÖNERİ]

Bulldog köpekleri ne kadar aktif olmasalarda diğer köpeklere kıyasla kaslıdır. Bu nedenle Kaliteli et proteinleri mamalar tercih edilmelidir.

  1. Aktif olan genç yetişkinler, her gün yaklaşık 1.500 kalorilik kaliteli köpek maması tüketmelidir.
  2. Daha az aktif ve enerjik yetişkin Bulldoglar, günde yaklaşık 1.300 ile 1.400 kalori mama tüketmelidir.

Kısacası bulldog köpekleri, günde yaklaşık 3 ile 4 bardak kaliteli mama ile beslemek gerekir. Beslenen miktarın köpeğinizin boyutuna, kilosuna, yaşına ve genel günlük aktivitesine göre artabilir veya azalabilir.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerin Sağlığını Destekleyen En İyi 5 Düşük Tahıllı Köpek Maması

Bulldog Tarihi ve Kökeni

Bulldog Köpeklerinin Tarihi ve Kökenleri

Boğa güreşi sporunda kullanılan için isimlendirilen İngiliz buldozer, 13. yüzyıldan önce İngiliz Adalarında ortaya çıkmıştır. Spora yapılan  geçmişi 1209’a kadar uzanır. 15. yüzyıla gelindiğinde, çiftçilik kullanımında atları, sığırları ve domuzları yakalamak için eğitilmiştir. Boğa güreşi adı verilen sporda aktif olarak güreştirilen bulldog köpekleri, boğayı öldürene kadar bırakmazdı. 1985  yılında bu yarışma yasaklanıncaya kadar, bu köpekler saldırgan olmak için yetiştirildi.

Bulledog Köpekleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bulldog Köpekleri Yüzebilir mi?

Yapıları gereği yüzemezler ve boğulma tehlikesi yaşayabilirler.

Bulldog Köpekleri Evde beslenir mi?

Uyumlu yapısıyla bulldog köpekleri tam bir ev köpeğidir.

Ortamlama Bulldog Köpekleri Kaç Kilo Olmaalıdır?

Ortalama 9 ile 13 kilo olmalıdır.

Bulldog Köpekler Tüy Döker mi?

Ortalama bir köpek ne kadar tüy dökmesi gerekirse bulldog köpekleri de o kadar tüy döker.

Kedi Mamaları
Kedi Mamaları
Köpek Mamaları
Köpek Mamaları
Kedi Kumu
Kedi Kumu
Köpek Konservesi
Köpek Konserve

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Benimde bu cins bir köpeğim var, sizde bu cins bir köpek sahiplenmek istiyorsanız bazı şeylere önem göstermelisiniz, mesela mama seçimine, oldukça alerjik bir yapıya sahip oldukları için her mama yaramayabilir, ev yemeği tarzı bir şey vermekten kaçının. Yüzündeki kırışıklıkların arasını her gün bir pamuk yardımı ile temizleyin, çünkü oralar hava almadığı için kirli kalınca oldukça kötü koku yayar.

  2. Bu cins köpek sahibi olmak istiyorum ve devamlı araştırma içerisindeyim çok faydalı bilgiler vermişsiniz şuan bulldog köpekleri ile ilgili fikir sahibiyim galiba sahiplenme için doğru tercih yapıyorum 🤗

  3. Bulledog Köpekleri Hakkında Sık Sorulan Sorular Diye bir başlık görüyorum bulledog olarak yazılmış ama bulldog olması gerekmiyor mu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
4-ekim-popup